- Advertisement -
Светот на работникот

Австралија: Железничките работници најавуваат штрајк – ќе се блокира железничкиот сообраќај

Австралија: Железничките - Работник
329views

Патниците во Мелбурн, Австралија би можеле да се соочат со блокада на железничкиот сообраќај, поради заканата од штрајк на работниците поради платите и условите за работа.

Вработените би одбивале да чекираат карти и да ги отвораат бариерите на железничките, како дел од предложената индустриска акција против Метро Траинс, Викториан Реил и Бус јунион, најавена во понеделникот (вчера).

„Нашите членови ќе дадат напор да се минимизира влијанието врз железничкиот сообраќај“, рече секретарот на синдикатот, Луба Григотовиќ, додавајќи дека најмногу ќе биде зафатена Метро железничката станица.