- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Агенција за вработување: Вработени се 450 лица преку мерката Вработување и раст на правни субјекти

Агенција за вработување - Работник
342views

450 невработени лица се вработиле преку мерката Вработување и раст на правни субјекти . Од нив 286 се млади а сите заедно се вклучиле на пазарот на трудот преку мерката Вработување и раст на правни субјекти која е дел од Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2019 година- Шанса за сите.

Ова го соопштуваат од Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија од каде што посочуваат дека повеќе од 50 проценти од вработените лица, односно 286 лица се млади до 29 години, пишува Фактор.

Advertisement

Целосниот текст може да го прочитате тука

Advertisement
Advertisement