- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Адеми: Покачувањето на платите на наставниците нема да влијае врз реализацијата на другите проекти на МОН

267views

Буџетот на МОН за 2020 изнесува 26,7 милјарди денари, а со зголемувањето се предвидени средствата за покачените плати на наставниците.

Министерот тврди дека покачувањето нема да влијае врз реализацијата на другите проекти.

Адеми: Покачувањето на платите – Работник

Адеми најави дека следната година ќе почне реконструкцијата на 7 студентски домови, а ќе продолжат и реформите преку креирање на нови законски решенија.

Извор: Сител