- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Адеми се надева дека учебната година ќе започне на 2 септември, од СОНК се решени на штрајк

Адеми се надева дека учебната година - Работник
481views

Министерот за образование посакува  СОНК да се откаже од намерата за штрајк на наставата. Тој  најави дека ново покачување на платите ќе има, но не можел да  прецизира кога.

Со синдикатот ќе сретнат повторно оваа недела и изрази надеж дека  учебната година навреме ќе почне.

Доколку учебната година не почне навреме вината ќе падне на товар на министерот, порача лидерот на СОНК во изјава за Сител.

Ставот на синдикатот е непроменет, испратиле барања до МОН и очекуваат конкретни резултати, извести Сител.

Целосниот текст можете да го прочитате тука