- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

АД ЕСМ: Исплаќаме милионски суми во текот на годината за донации и други видови помош

149views

Како и повеќето институции, јавни претпријатија и акционерски друштва во државна сопственост, и АД Електрани на Северна Македонија, согласно Законот за работни односи, исплати К15 на своите вработени за 2020г, се вели во соопштението на компанијата.

„АД ЕСМ редовно исплаќа К15 во последните три години, за разлика од претходно, кога во компанијата регресот за годишен одмор не се исплаќал и новото раководство се соочи со тужбени барања од работниците за исплата на заостанатиот К15.

Advertisement

Повеќе прочитајте на бизнисвести.мк 

Advertisement
Advertisement