- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

„Алкалоид“ изврши 80 нови вработувања во периодот јануари – јуни 2019-та

„Алкалоид“ изврши 80 нови - Работник
281views

„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – јуни 2019 година, покажуваат неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех.

Според единечниот Биланс на успех, во периодот јануари – јуни, продажбите достигнуваат 4.138.296.380 денари, што е за 13% повеќе во споредба со истиот период од минатата година. Добивката пред финансиски трошоци, даноци и амортизација (ЕБИТДА), која изнесува 846.016.625 денари, бележи зголемување од околу 21%, единечната нето добивка изнесува 476.943.692 денари и истата е зголемена за 19%, пишува Денар.

Advertisement

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement