- Advertisement -
ЕкономијаНовостиСветСветот на работникот

„Амазон“ во Загреб бара програмери

„Амазон“ во Загреб бара програмери - Работник
517views

Хрватските медиуми објавија дека глобалниот лидер во електронската трговија, американскиот „Амазон“, ќе отвори својата канцеларија во Загреб, како дел од планот на компанијата да вработи дури 55.000 работници ширум светот.

„Амазон“ официјално објави огласи за слободни работни места, станува збор за програмери и експерти за хостирање во облак во рамките на решението за веб -услуги на Амазон – Amazon Web Services.

Компанијата Amazon Data Services, основана во главниот град на Хрватска во 2019 година, за почеток ќе вработи 15 луѓе. Меѓу другото, се бара седумгодишно искуство во индустријата. Огласите на официјалната веб -страница на матичната компанија ја споменуваат работата на модуларни центри за податоци.

Патем, „Амазон“ управува со голем број центри за податоци ширум светот, кои често ги изнајмува за користење на големи меѓународни компании. Тоа е само една од разните бизнис гранки со кои се занимава американскиот технолошки колос.

Останува да се види дали се уште има простор „Амазон“ на крајот да избере друга земја во регионот за своите логистички потреби во наредните години.