ЕкономијаСвет

Американскиот малопродажен гигант „Сирс“ затвора третина од своите продавници

Американскиот малопродажен - Работник
146views

Американската компанија „Трансформ Холдко“, сопственик на „Сирс“ и „Кејмарт“, затвора 96 продажни локации или околу третина од сите свои продавници на двата малопродажни гиганти.

„Сирс“ и „Кејмарт“ се едни од најстарите синџири на стоки за широка потрошувачка во САД отворени во 19 век. Првата, на пример, беше најголема малопродажна компанија,  која потоа беше надмината од „Волмарт“. Двете продавници во последно време се соочуваат со тешкотии, „Сирс холдинг“ од 2011 година работи со загуби, не може да ја издржи конкуренцијата со онлајн продавниците, па лани во октомври отиде во стечај, пишува Либертас.

Целосниот текст прочитајте го тука