Занимливости

Амстердам го забрани гледањето на сексуалните работнички, тие не се туристичка атракција

Амстердам го забрани - Работник
129views

Туристите кои ќе го посетуваат Амстердам веќе нема да можат да ја посетуваат улицата на црвените фенери, односно Црвениот кварт, пишува весникот Евенинг Стандард.  Амстердам  е град, синоним за хедонизам и разврат, сепак, според новиот закон, туристите нема да можат веќе да ги гледаат продавачките на љубов . Новото правило ќе стапи на сила од први април и ја има за цел  има борбата против прекумерниот  туризам во овој дел од градот, на кој е сместена популарната улица. Новиот закон им оневозможува на туристичките водичи и туристичките агенции во Де Вален да имаат тури  со посета на излозите со сексуални работници.

Заменик градоначалникот, Виктор Еверхардт рекол дека е непримерно сексуланте работнички да се третираат како туристичка атракција

-Тие не се туристичка атракција и затоа турите во  Де Вален ќе бидат забранети.  Прошетката надвор од Црвениот кварт се дозволени, но само ако се водичот или посетителите се придржуваат со новите правиле.  Ова ќе помогне да се спречи досадувањето на ќителите и работата, рекол тој, пишува ММС