- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Анализа: Се стега ременот околу буџетските трошења

Анализа: Се стега ременот околу буџетските трошења - Работник
353views

Намалување на буџетските трошења, економски раст и од 5%. Новата Фискална стратегија 2020-2022 година ги црта контурите на економијата во период што следува – оптимистички прогнози за инвестициите, за приходите, за јавниот долг, за намалување на невработеност и раст на вработеноста, но документот навестува и засилена контрола  на трошењата на поединечните буџетски корисници. Дел од економистите за “Порталб” велат дека во пакет со новиот концепт на менаџирање на јавните финансии мора да се отвори и фронт против корупција и злоупотребите на парите на граѓаните и на локално и на централно ниво, пишуваат Бизнис Вести.

Целосниот текст можете да го прочитате тука