ЕкономијаМакедонија

Ангеловска: Преку низа мерки работиме на сузбивање на сивата економија, ова го поздрави и ММФ

Ангеловска: Преку низа мерки- Работник
250views

Преку низа мерки се работи на сузбивање на сивата економија во земјава. Ова го увиде и поздрави и Меѓународниот монетарен фонд. Министерството за финансии работи на акциски план и јакнење на механизмите за адресирање на сивата економија, а исто така се работи на стратегија за кревање на свеста за сивата економија и јакнење на даночниот морал“, рече во интервју за Фактор министерката за финансии Нина Ангеловска, пишува.

Ангеловска: Преку низа мерки- Работник

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement