Економија

Ангеловска: Преку јасна стратегија и партнерство ги решаваме невработеноста и сивата економија

Ангеловска: Преку јасна стратегија и партнерство - Работник
178views

Преку партнерство и јасна стратегија може да се надминат предизвиците како неадекватноста на пазарот на трудот, неформалната економија и подобрување на деловното окружување, со кои се соочуваат сите земји од регионот.

Ова го порача министерката за финансии Нина Ангеловска говорејќи на панелот „Градење просперитетна иднина“ на Самитот на Западен Балкан, објави Сител.

Целосниот текст прочитајте го тука