МакедонијаПравда

Андоновски за Канал 5: Нема право на грешки во моделот за училишната настава

66views

Конкретниот план, како што посочуваат од Министерството за образование, ќе биде објавен до 10 август. Она што се знае е дека одложување нема да има, па се очекува децата да седнат во училишните клупи на први септември.

Во Комисијата за заразни болести претставници на Министерството за образование со недели дискутираат за моделите по кој ќе се одвива образовниот процес.

Консултациите траат долго зошто нема право на грешка кога станува збор за здравјето на најмладите, вели за Канал 5 д-р Анѓелчо Андоновски, член на Комисијата за заразни болести .

Видеото можете да го погледнете на следниот линк