- Advertisement -
АнкетиСветот на работникот

Анкета: 88,19 % се против трансферот од јавен во приватен сектор

Анкета: 88,19 % - Работник
341views

Според одговорите на анкетното прашање на Порталот Работник кое гласеше: „Дали се сложувате со трансферот од јавен во приватен сектор?“, 88,19 проценти одговориле со НЕ, 7,87 проценти со ДА и 3,94 дека се делумно за трансферот од јавен во приватен сектор.

Одговорите покажуваат дека за најавената реформа на Владата за трансферот од јавен во приватен сектор, најголемиот процент од оние коишто одговориле сметаат дека реформата не е позитивна.

Advertisement

Анкетата траеше 10 дена и е на примерок од 127 испитаници.

 

Advertisement
Advertisement

Advertisement