- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Апостолска: Компаниите ја препознаa владината поддршка

Апостолска: Компаниите - Работник
293views

Компаниите ја препознаa поддршката што ја дава Владата за поттикнување нови инвестиции за проширување на производствените капацитети, усвојување нови и напредни технологии, формирање развојни центри и освојување нови пазари. Охрабрувачка е пораката која ја добиваме од бизнис секторот, бројот на склучени договори согласно Законот за финансиска поддршка на инвестициите од 97 во 2018 година се зголеми на 120 нови и 51 анекс договор кои годинава беа потпишани со домашни и странски компании, рече министерката без ресор задолжена за странски инвестиции Зорица Апостолска на денешната средба со менаџментот на компанијата „Раде Кончар-Контактори и Релеи“ од Скопје.

Според Апостолска, директните придобивки за стопанството кои ги испорачува владниот План за економски раст се должат и на дијалогот со бизнис заедницата, објави Сител.

Целосниот текст прочитјате го тука