Наука

Астероид со големина на Кеопсовата пирамида пролетува покрај земјата

Астероид со големина - Работник
172views

Изгледа дека август ќе биде месецот на астероидите кои пролетуваат во близина на Земјата. Пред само неколу дена од НАСА беше соопштено дека огромно бенесно тело, поголемо од „Емпаер стејт билдинг“ ќе мине крај нашата планета.

Во меѓувреме е објавено и дека уште еден огромен астероид, нарече OU1, ќе се доближи до земјата на 28 август на одалеченост од само 0,00687 астрономски единици (нешто над милион километри), откриле научниците од Лабораторијата за млазен погон при НАСА, пишува порталот Кумановски муабети.

Целосниот текст можете да го прочитате тука