ЕкономијаСвет

Без работа 3,5 милионин Руси: Стапката на невработеност е 4,6 отсто

Без работа 3,5 милионин Руси - Работник
154views

Бројот на невработени во Русија изнесувал околу 3,5 милиони луѓе во декември 2019 година.

Тоа е 4,6 отсто од економско активното население, според прелеминарните податоци на Државната служба за статистика (Ростат), објавени денеска.

Во однос на декември 2018 година, бројот на невработени последниот месец минатата година бил помал за 0,3 проценти, додека во однос на ноември бил поголем за 4,1 отсто, пренесува агенцијата ТАС.