ЕкономијаМакедонија

Бектеши: Ако има финансиски можности, ќе продолжи поддршката 14.500 денари по вработен

Бектеши: Ако има финансиски можности - Работник
236views

Министерот за економија Крешник Бектеши изјави дека викендов Владата остварила средба со коморите на која се разгледувале нивните предлози.

„Едно од барањата е финансиската помош од 14 500 да се продолжи уште неколку месеци. Некои мислат дополнително еден месец, некои имаат предлог да се продолжи два месеци. Во моментот кога зборуваме се прават проекциите и можностите што ги имаме во склоп  на програмата Ковид 19 која е во Генералниот секретаријат и секако ако имаме финансиска можност зошто да не ја продолжиме мерката.“ изјави Крешник Бектеши, министер за економија

Повеќе прочитајте на канал5.мк