ЕкономијаСвет

Белата куќа со план за економска стимулација по неизвесноста на берзите поради коронавирусот

159views

Администрацијата на Доналд Трамп денеска пред Конгресот ќе излезе со предлози за стимулација на американската економија, по неизвесноста на пазарите околу ширењето на коронавирусот.

Администрацијата на Доналд Трамп денеска пред Конгресот ќе излезе со предлози за стимулација на американската економија, по неизвесноста на пазарите околу ширењето на коронавирусот.

Засега се размислува за привремено намалување на данокот на личен доход, достапна кредитна и логистичка помош за средните бизниси, помош за работниците кои примаат плата на час, мерки што можат да ја стимулираат економијата, пишува Банкометар.

Целосниот текст прочитајте го тука