Занимливости

Бидете хумани: Заборавете на скапи подароци за наставничките

Бидете хумани - Работник
113views

Според Законот за вработените во јавниот сектор, член 39, просветните работници не смеат да примаат подароци што ја надминуваат вредноста од 1.000 денари или подароци добиени од иста личност чијашто вкупна вредност надминува 3.000 денари во дадената година.

Овој член од Законот секогаш е најактуелен во овој период на годината, околу Денот на жената. Пред 8 – ми Март, учениците масовно собираат пари со цел да купат најдобар и најсовршен подарок за својата класна. Помалку е логично дека кога нешто ќе добиете на подарок не се враќа, па затоа главната улога овде треба да ја одиграат учениците и нивните родители, кои се одлучуваат за скапи подароци, пишува Хаштаг.

Целосниот текст прочитајте го тука