- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Бизнис заедницата и Владата сеуште разговараат за минималната плата

Бизнис заедницата и Владата - Работник
238views

Разговорите меѓу Владата и бизнис заедницата за минималната плата се уште не се завршени. Бизнис заедницата останува на ставот дека тоа вештачки не треба да биде наметнато, туку тоа компаниите сами да го направат.

-Ставот останува ист. Секој вештачки обид на зголемување на минималната плата за нас не е добар, затоа што, како што знаете приватниот сектор работи секојдневно и е реална материја што се менува на дневна, недела, месечна основа. Треба да ги следиме условите на пазарот. Треба да гледаме како пазарот се менува. Треба да креираме лица кои ќе ги задоволат потребите и треба да влезат на тие работни места. Тоа не можеме да го направиме вештачки, мета претседателската на Сојузот на стопански комори Данела Арсовска, пишува Независен.

Advertisement

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement
Advertisement