- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Бизнис форум меѓу чешки и македонски текстилни и кожарски компании во Штип

Бизнис форум меѓу чешки и македонски - Работник
392views

Компании од текстилниот и кожарскиот сектор од земјава и Република Чешка денеска се дел од бизнис форумот, што се одржува во Мултимедијалниот центар „Киро Глигоров” во Штип.

Амбасадорот на Република Чешка во земјава, Мирослав Томан, верува дека преку овој бизнис форум ќе се воспостави соработка меѓу чешките и македонските компании од овие сектори.

Advertisement

-Преку овој бизнис форум ќе се остварат нови контакти, нови можности за соработка што ги сметаме за плодови и токму тоа е целта на денешиот бизнис форум, вели Томан, објави Канал 5.

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement
Advertisement

Advertisement