Наука

Билборди против вакцини се појавуваат во повеќе држави

Билборди против вакцини се појавуваат во повеќе држави-Работник
321views

Билборди за борба против вакцини кои тврдат дека рутинските снимки од детството се смртоносни, се појавија во неколку градови во Западна Вирџинија.

Тие предупредуваат дека синот на поранешниот борец Ник Катоне починал од вакцина, иако за смртта на новороденчето официјално било донесено дека е синдром на ненадејна смрт на новороденче.

Медицинскиот директор за одделот за здравство Кабел-Хантингтон, д-р Мајкл Килкени, вели дека случајот е трагичен, но консензусот на медицинската заедница дека вакцините се безбедни и ефикасни останува непроменет. „Хералд-Диспечер“ објави во неделата дека пораките се појавиле овој месец во Паркерсбург, Данбар и Хантингтон како дел од националната кампања од страна на непрофитната група „Научете го ризикот“. Повеќе од 30 слични билборди се собраа во Пенсилванија, Њујорк и други држави.