- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Битиќи: Не доцниме со четвртиот пакет мерки

216views

Не доцниме со четвртиот пакет мерки за ублажување на последиците од Ковид кризата, изјави денеска вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи.

Бетиќи истакна дека процесот на креирање на мерките е целосно инклузивен и оти се разговара со коморите, синдикатите и со граѓаните со цел да се увиди како ќе биде најдобро секој денар на најадекватен начин да се адресира.

Се подготвуваме за период од годината во кој очекувањето на светско ниво е дека ќе има нов бран кој можеби ќе има нови поголеми последици врз стопанството. Показателите укажуваат дека четвртиот квартал ќе биде клучен за надминување на економската криза годинава. Затоа мерките ќе бидат поткрепени со законски акти и ќе дојдат во момент кога на стопанствениците и на работниците. Со подготовките што ги правиме, сме во финална фаза, нагласи Битиќи.