- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Бошков: Фирмите не се контејнер за лошите административци

Бошков - Работник
415views

Кога се разговара за пари освен домашниот буџет се преиспитувате и што автомобил да купите. Се повеќе старите возила остануваат како „крнтии“ на плацевите без извесност дека ќе бидат употребливи. Се поверојатно е дека паѓа и увозот на половни автомобили.

Светски тренд е хибридното возило кое што претставува и можност за заштита на животнта околина и е перспектива на автомобилската индустрија. Можноста да се купи ваков автомобил, како и притисокот на економијата врз политика и вице-верса, економската ситуација во држава, бизнис секторот како двигател на една економија, беа дел од темите за кои во „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“ говореше Миле Бошков од бизнис конфедерацијата, пишува Слободен печат.

Целосната објава погледнете ја тука