- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаПравда

Бранимир Јовановиќ: Срамни се барањата на одредени бизнисмени, државата да ги покриела платите за вработените кои се принудени да седат дома поради корона вирусот

325views

Јовановиќ вели дека фирмите во оваа држава остваруваат вкупна добивка од 5,3 милијарди евра. Тоа е многу повеќе и од вкупните плати на работниците (3,5 милијарди евра) и од државниот буџет (3,9 милијарди).

„Во овие времиња треба сите да се потрудиме да го дадеме својот придонес кон општото добро, а не да бидеме алчни и да гледаме да профитираме.“ апелира Јовановиќ преку својот фејсбук профил.

Advertisement

Advertisement
Advertisement