ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Бројот на работници на црно во Македонија се зголемува

Бројот на работници - Работници
119views

Според сознанијата до кои дојде „Слободен печат“ најмногу лица кои работат на „црно“ се во градежната индустрија. Како причина за тоа се спомнуваат странските градежни компании кои се ангажирани да работат кај нас.

Минатата, 2019 година, за разлика од претходната, 2018 , се зголемил бројот на затекнати лица кои работеле „непријавени“, покажуваат податоците од Државниот инспекторат за труд, пишува Слободен Печат.

Целосниот текст прочитајте го тука