МакедонијаПравдаСиндикат

Бугарија: Затворските полицајци не се задоволни од нацрт- буџетот за 2020 година

Бугарија: Затворските полицајци - Работник
184views

Синдикатот на затворите во Бугарија остро изрази незадоволство од недостигот на финансиски средства во нацрт-буџетот за 2020 година за дополнителни 200 вработени.

Од страна на државата била преземна заложба да се исполнат минимлните стандарди за безбедност во затворите. Синдикатот инсистира на тоа дека преземените обврски треба да се почитуваат и да се обезбедат потребните средства за да се обезбеди дека следната година ќе се зголеми бројот на вработените за уште 200 лица. Тие рекле дека можно е да организираат протест, доколку не се исполнат нивните барања.