Буџетот во 2020 ќе изнесува 4,46 милијарди евра

Буџетот за следната година да тежи 4,46 милијарди евра. Ваков предлог бил разгледуван на владината седница во вторникот, неофицијално дознава Телма. 

Дали истиот ќе биде усвоен или ќе претрпи измени, за сега никој не сака да коментира додека не бидат усогласени сите отворени прашања.

Министерката за финансии, Нина Ангеловска, кажа дека буџетскиот дефицит ќе изнесува 2,3% од БДП, пишува Банкометар.

Целосниот текст прочитајте го тука