- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Буџетот за 2020 пред пратениците, до петок треба да биде усвоен

Буџетот за 2020 пред пратениците - Работник
299views

Собранието ја почна расправата по Дополнетиот предлог-буџет за 2020 година. Дополнетиот предлог ги содржи 12-те прифатени амандмани во текот на расправата во Комисијата за финансирање и буџет.

Во фокусот на буџетот во 2020 се инвестиции во човечкиот капитал. Пред пратениците предлогот  го образлож министерката за финансии Нина Ангеловска. За мнозинството буџетот за следната година е развоен, со средства насочени кон проекти од програмата и интересите на граѓаните. За опозицијата социјален, популистички и предизборен, објави Канал 5.

Целосниот текст прочитајте го тука