- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСиндикат

Ветувањето за плата од 100,000 ќе се реализира следната година

Ветувањето за плата од 100,000 - Работник
429views

Лекарите специјалисти бараат покачување на платите. Бараат плата од 100 илјади денари, како што им било ветено од Министерството за здравство. Од Синдикатот на Клиничкиот центар, велат дека министерот за здравство, Венко Филипче „им ја затворил вратата“ уште во јануари, кога и последен пат се сретнале со него. Претседателот Самостојниот синдикат на Универзитетски клиники, д-р. Горан Беговиќ, вели дека имале трпение и чекале да се смири политичката состојба во земјата, но веќе како што уверува, нема да чекаат, објави ТВ 21.

Целосниот текст можете да го прочитате тука