ЕкономијаСветСветот на работникот

Вечер: На работа во Германија можете да си ја земете и жената само ако разбира германски

На работа во Германија - Работник
130views

Македонските граѓани кои ќе успеат да се вработат во Германија со новиот закон за доселување на стручна работна сила, кој се применува од почетокот на овој месец, со себе ќе може да го донесат и своето потесно семејство, односно брачниот другар и малолетните деца.

Но, законот содржи строги правила за реализација на оваа можност, без разлика на тоа дали семејството ќе се спои во самиот старт, кога се заминува на работа во Германија или подоцна, пишува Вечер Прес.

Целосниот текст прочитајте го тука