НовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) Дали политичките мотиви се причина за пресметка со синдикалните лидери?

Дали политичките мотиви - Работник
469views

Во интервјуто за порталот Работник, проф. д-р Лазар Јовевски се осврна и на пресметката на властите со синдикатите во Македонија, од нејзиното осомостојување до сега и посочи дека секоја власт се пресметувала со синдикалните претставници, особено во јавниот сектор, каде што државата е работодавач. Тој зборуваше и за тоа колку синдикалниот претставник е заштитен со Законот за работни односи.

Повеќе во видеото во продолжение: