- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

(Видео) Дали СОНК ќе влезе во генерален штрајк?

Дали СОНК ќе влезе во генерален штрајк? - Работник
913views

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК денеска одржува Совет по повод понудата на Владата за зголемување на платите за 10 проценти од април 2020 година.

Според извори од СОНК на Советот се очекува да присустува и Министерот за Образование и Наука, Арбер Адеми, со цел да се обиде да го убеди членството на СОНК да ја прифати понудата.

Советот ја има и опцијата за генерален штрајк, но останува да се види што ќе одлучи.