- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

(Видео) Дали СОНК ќе влезе во штрајк?

Дали СОНК ќе влезе во штрајк?- Работник
1.16Kviews

Денеска Советот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК ќе одржи седица на која ќе расправа и ќе донесе одлука за покачувањето на платите на просвените работници од 5 проценти, со кое СОНК не се согласува. Имено, СОНК бара покачување од 25 проценти, во спортивно ќе влезе во штрајк.

На седницата ќе присуства и Министерот за образование и наука, Арбер Адеми кој изгледа дека ќе се обиде да ги убеди членовите на Советот на СОНК да не влезат во штрајк.