ЗанимливостиМагазин

(ВИДЕО) Заврши четвртата зграда „Белгдар на вода“: Започна преселбата во „BW Magnolia“

(ВИДЕО) Заврши четвртата зграда „Белгдар на вода“: Започна преселбата во „BW Magnolia“ - Работник
52views

Белградскиот брег започна да се преселува во БВ Магнолија, четвртата станбена зграда на најголемиот урбанистички проект во регионот. Досега, вкупно 750 станови се населени во овој централен белградски округ, додека 110 модерни станбени единици во Б.В. Магнолија, од двособни до пет собни станови, ќе станат дом на нови станари. Сместена во близина на Сава, со поглед кон паркот Бристол и реката, оваа петкатна зграда во улицата Херцеговачка има уреден двор за станари опремени со клупи и детско игралиште. Градините се поврзани со терасите на становите на приземјето, така што BW Magnolia комбинира две навидум некомпатибилни предности – урбано домување во епицентарот на настаните и интимна атмосфера во зелена средина.

„Со преселување во четвртата станбена зграда на БВ Магнолија, продолжуваме да ја реализираме визијата за враќање на Белград до реките. Белградскиот брег носи во главниот град модерен архитектонски израз, но и нови стандарди за домување и објекти што досега не можевме да ги најдеме на едно место. Со неодамнешното отворање на белградската галерија, најголемата дестинација за шопинг, гастро и забава во овој дел на Европа, проектот се здоби со сосема нов карактер “, изјави Никола Неделковиќ, извршен директор на„ Белградски воден фронт “.

BW Магнолија се наоѓа во областа Сава на Белградскиот брег, близу популарната белградска населба Савамала. Станарите можат да уживаат во придобивките од тоа што се во близина на најразлични места за рекреација, продавници, кафулиња и ресторани, шеталиштето Сава, Бристол и паркот Сава. Деловните и историски области во Белград се наоѓаат многу блиску преки пешачки патеки, со што се избегнува сообраќаен метеж, а предност им се дава на поздрави и алтернативи методи како пешачење и возење велосипед.

 

Нискоградните згради во рамките на белградскиот брег, како што е BW Magnolia, се исклучително привлечни за потенцијалните купувачи. Таква е новата осумкатница, квартетот BW, кој неодамна беше објавен. Сместен е на идеална локација покрај паркот Сава, со внатрешен двор за станари и детско игралиште, зградата на БВ Квартет носи модерен дизајн со допир на автентичниот дух на стариот Белград, карактеристичен за долните катови.

Во текот на следната година, уште четири згради ќе бидат завршени во рамките на Белградскиот брег – идниот симбол на главниот град Кула Белград, БВ Аркадија, БВ Аурора и БВ Метрополитен, што ќе го зголеми бројот на завршени станови на повеќе од 1.800.

За повеќе информации во врска со проектот и понудата за домување, посетете ја веб страницата.