- Advertisement -
Интервјуа

(Видео) Кафе муабет на тема: „Компензација на трудот“

(Видео) Кафе муабет на тема: „Компензација на трудот“ - Работник
543views

Во третата епизода на емисијата „кафе муабет“, Претседателот на македонското здружение за заштита при работа, Милан Петковски и еминетниотн професор по трудово право, Лазар Јовевски разговараат на тема: Компензација на трудот.

„Огромен број на луѓе загинуваат на своето работно место. Оставаат позади себе завиени во црно деца, сопружници, цели семејства. Не сакаме да стоиме немо пред ова. Затоа ги отвараме и прашањата, поврзани со трудот воопшто. Човековата работна средина и влијанието врз другите. Кои се/ или кои треба да бидат мерилата за компензација на трудот? Платите како еден од стандардите за достоинствен живот Дали во Македонија платите овозможуваат достоинствен живот?“, пишува во описот на видеото.

Advertisement

За да дознаете повеќе околу овие прашања во прилог погледнете го целосното видео на порталот Работник:

 

Advertisement

Извор: МЗЗПР

Advertisement