- Advertisement -
Правда

(Видео) Ристески за Лидер: Законот за извршување е душмански направен, народ плаќа нешто што не постои

Ристески за Лидер - Работник
253views

Иницијативата „Стоп за извршителите“ подолг период преку протести бараат законски измени со кои ќе престане блокирањето на сметките, наплатата на долгот да не трае подолго од две години и да се почитува застарувањето на долговите.

– Законот за извршување е душмански направен, народ плаќа нешто што не постои, некои виртуелни долгови. Предмети имаме уште од 1994 година за кои што и денеска извршителите доаѓаат, дури не ни тропаат на врата, граѓаните дознаваат кога ќе пробаат да извадат пари дека сметката им е блокирана, изјави во интервју за Лидер, Марјан Ристески, од иницијативата „Стоп за извршителите“, пишува Лидер.

 

Извор: Лидер