- Advertisement -
ЗанимливостиМагазинНаука

(Видео) снимени нови – неупотребени маски, што има во нив?

2.83Kviews

Социјалните мрежи се преполни со аматерски снимки каде со едноставен експеримент може да се видат некои микро-организми кои се наоѓаат во нови и неупотребени маски кои се во продажба со цел заштита од Корона вирус. Дали маските навистина штитат или пак се извор на нешто друго, погледнете но и слободно направете го сами овој едноставен експеримент.

  1. потопете со топла вода хирушка маска или пак маска кн95
  2. тргнете ја на страна каде што имате светло
  3. почекајте 1 минута
  4. снимајте со вашиот мобилен (можете и да зумирате за подобро да се гледа)

Во прилог можете да погледнете за што станува збор.

Advertisement

Advertisement

 

Исто така направени се екпсерименти каде преку микроскоп се врши набљудување на нов неотпакуван ПЦР тест кој би требало да е стелиризиран. Погледнете го овој едноставен експеримент.

 

 

Advertisement