- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

(Видео) СОНК бара поддршка од родителите

СОНК бара поддршка од родителите - Работник
898views

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК побара поддршка од страна на родителите на децата која на синдикатот му е потребна за да успее да ги реализира своите барања кои легитимно му следуваат.

Имено, на 2-ри септември, СОНК ќе одржи предупредувачки штрајк, преку кој ќе пренесе јасна порака за исполнувањето на своите барања, меѓу кои се и зголемувањето на платите во образованието за 25 проценти.

Во прилог погледнете ја изјавата на Претседателот на СОНК, Јаким Неделков: