- Advertisement -
Интервјуа

(Видео) Шеста епизода од „понедалнички кафе муабет“: Закон за спречување и заштита од дискриминација

(Видео) Шеста епизода од „понедалнички кафе муабет“: Закон за спречување и заштита од дискриминација - Работник
554views

Закон за спречување и заштита од дискриминација (поврзаноста со трудот) Изготвена и промовирана Национална студија за безбедност и здравје при работа- Актуелната состојба во оваа сфера, бројот и видот на повреди и несреќи на работните места во Македонија, конкретни препораки за подобрување на состојбите, како и примена на законодавството и праксата на Европската Унија во оваа област се дел од точките кои се опфатени во овааа студија Исто така во разговорот, м-р Милан Петковски, претседател на МЗЗПР и проф. Лазар, Јовевски ги начнуваат прашањата кои се однесуваат на: неодамна донесениот закон за спречување и заштита од дискриминација (поврзаноста со трудот). За да дознаете повеќе погледнете го целото интервју:

Извор: МЗЗПР