- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

(Видео) Што значи вонредната состојба за пазарот на трудот и работните места?

Што значи вонредната состојба - Работник
598views

Фејсбук статус на проф. д-р Лазар Јовевски:

ШТО ЗНАЧИ ВОНРЕДНАТА СОСТОЈБА ЗА ПАЗАРОТ НА ТРУД И РАБОТНИТЕ МЕСТА?

Advertisement

Платите не треба да се намалуваат, туку треба да се предвиди посебен додаток на плата за работа во вонредна состојба (за медицинскиот персонал, полицијата, армијата)! Овој додаток треба да го субвенционира државата!

Пазарот на трудот силно е потресен! Што понатаму?

Advertisement
Advertisement

Поздрав од тимот

 

Advertisement