- Advertisement -
Интервјуа

(ВИДЕО) Јовевски за Работник: Постои можност да се намали работното време, започнувајќи од јавниот сектор

Трудово закондавство - Работник
1.05Kviews

Постои можност за да се намали работното време, но за почеток тоа да биде еден до два часа, во среда или петок. Со намалувањето на работното време ќе биде задоволни и работниците, но и работодавачите. Работниците ќе добијат поголема мотивација, а со тоа ќе биде и поефикасни, додека пак на работодавачите мотивацијата на работниците ќе им биде од полза, вели проф. д-р Лазар Јовевски, кој предава трудово право на Правниот факултет „Јустинијан 1“ во Скопје. 

Во продолжение погледнете го интервјуто со проф. д-р Лазар Јовевски: