- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Високообразовните кадри може да се задржат само со поголеми плати, вели Анѓушев

Високообразовните кадри - Работник
266views

Младите заминуваат во развиените земји и тоа не е проблем само на нашата држава, туку и на целиот регион, а единствен начин да направите тие да останат во државата  е да им обезбедите  подобри услови за живот, што во прв ред, подразбира повисоки примања, изјави денеска вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев.

Тој смета дека  со евентуално ограничување на износот на платите што ќе ги стимулира државата со плаќање на придонесите за зголемување до 6.000 денари нема да се постигне целта за мотивирање на младите и воопшто на висообразуваните кадри да останат во државата, пишува Капитал.

Advertisement

Прочитајте повеќе на Капитал

Advertisement
Advertisement