- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

„Витаминка“ забележа зголемени приходи и нови вработувања во првите шест месеци на 2019 година

„Витаминка“ забележа зголемени приходи - Работник
311views

П.И „Витаминка“ АД – Прилеп за периодот јануари – јуни 2019 година оствари добивка од 5,6 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период на минатата година кога добивката на компанијата изнесувала 42,3 милиони денари. Во истиот период оваа година вработила 23 работници, пишува Емагазин.

Целосниот текст можете да го прочитате тука