- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

„Витаминка“ ќе додели стипендии на студенти од машински факултет и електротехника и информациски технологии

„Витаминка“ ќе додели стипендии - Работник
454views

Витаминка ќе додели 4 целосни стипендии за додипломски студии за академската 2019/2020 година. Стипендиите ќе се доделат по две на Машинскиот факултет во Скопје, и тоа во некоја од насоките производно инженерство; материјали, процеси и иновации; индустриско инженерство и менаџмент; мехатроника; автоматизација и управувачки системи. Другите две стипендии ќе бидат за кандидатите на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје, односно некоја од насоките електроенергетика, автоматизација и обновливи извори на енергија; електроенергетика, управување и менаџмент, пишува Локално.

Целосниот текст можете да го прочитате тука