- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Вишокот на административици ќе се нуди на приватниот сектор, вели Манчевски

Вишокот на административци - Работник
277views

Министерот за администрација и информатичко општество Дамјан Манчевски најави дека до крајот на годинава треба да заврши реорганизацијата на државната администрација. Со неа е предвидено да се намалува бројот на административци некаде, некаде да се зголемува, а ако е потребно и да се затворат некои институции. Манчевски најави дека непотребните лица од јавната администрација ќе бидат нудени во приватниот сектор, каде според него, тие би биле повеќе мотивирани за работа, објави Радио Слободна Европа.

Целосниот текст прочитајте го тука