- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Владата го стопира прогресивниот данок

344views

Се враќа рамниот данок. Владата на 3 години ги замрзнува даночните реформи кои и беа главен адут пред изборите. Со прогресивниот одданочување, каде побогатите  со плата над 90 илјади денари,  се даночеа со 18%, сега повторно ќе плаќаат 10 отсто данок. Ставот на Владата е дека бил донесен без консултации од бизинс заедницата, се евидентирал одлив на капитал во соседните земји и легално се префрлале пари на други лица. Досегашната примена не ги дала очекуваните резултати, објави Сител.

Целосниот текст прочитајте го тука