ЕкономијаСветСветот на работникот

Владата на Бахреин им плаќа на луѓето струја и вода и плати на работниците

Владата на Бахреин - Работник
42views

Државата Бахреин, во Блискиот исток, донесе мерки со кои на граѓаните и компаниите во земјата ќе им ги плати сметките за струја и вода, а ќе издвои 570 милиони американски долари за плати на 100, ооо работници во приватниот сектор од април до јуни. Целта на Владата е да им помогне на овие категории да ги надминат последиците нанесени од пандемијата од корона вирусот.

Од тамошната влада најавиле дека ќе се прекине и плаќањето на даноците за имот и за туризам.

Пакетот за помош во вредност од 11 милијарди американски долари е дел од иницијативата на Владата на Бајреин да го помогне приватниот сектор за да се ублажат последиците од пандемијата.