- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

ВМРО-ДПМНЕ ОК Штип: Дали раководството на СДСМ проблемот на работниците во Баргала гледа да го скрие „под тепих“

СДСМ реализира уште едно ветување- Работник
195views

Бројните реакции на работниците во Баргала и други локални фирми, не го активираат алармот на власта за покренување на санкции за прекршувањето на правата на работниците. Иако владеачката СДСМ се правда и навидум „ги штити“ правата на работниците, сепак, праксата и реалноста покажуваат друго, ова денеска преку соопштение до јавноста го истакнуваат од ВМРО-ДПМНЕ ОК Штип.

Имено, ВМРО-ДПМНЕ во вчерашното соопштение нагласи дека досега 36,000 работници се останати без работа.

Повеќе прочитајте на курир.мк